Wat verandert er op Facebook?

Door: Irisabella
​Misschien heb je het nieuws al een beetje in de gaten gehouden, maar Facebook gaat de komende tijd veranderen. Mark Zuckerberg heeft aangegeven dat Facebook zich meer gaat richten op de berichtjes van jouw vrienden en familie, dan de post van bedrijven. Je tijdlijn gaat er dan ook anders uitzien in de loop van het jaar. Wat zijn de belangrijkste veranderingen en wat kunnen we verwachten?

Familie & Vrienden

‘’Een van onze grote aandachtsgebieden voor 2018 is ervoor zorgen dat de tijd die we allemaal op Facebook besteden ook goed wordt besteed’’ schrijft Mark Zuckerberg in een uitgebreid bericht op Facebook. Daarbij kijkt Facebook naar de personen met wie je vaak contact hebt (vrienden, familie enz.), en geeft deze personen ook voorrang in jouw tijdlijn. Je krijgt van hen dus vaker berichten te zien.

Wat betekent dit voor ondernemers?

Veel mediabedrijven gebruiken social media om mensen naar hun website te trekken. Mensen zullen nu meer updates te zien krijgen van vrienden en familie, in plaats van content van nieuwsmedia en bedrijven. Dit wil echter niet zeggen dat de advertenties verdwijnen, op dat vlak blijft alles zoals het is. De content die je gebruikt op Facebook wordt nu nog belangrijker. Met het bericht dat je deelt moet je aanzetten tot een waardevolle interactie.

Hoe ziet deze content eruit?

Iets wat men nu veel gebruikt zijn live video’s, het triggert namelijk de nieuwsgierigheid van de mens. Dat is altijd de key tot een succesvolle post: de nieuwsgierigheid wekken, waardoor iemand verder kijkt of doorklikt. Om gemakkelijk in contact te komen met je volgers moet je relevante updates posten. Door middel van jouw content stimuleer je gesprekken tussen mensen. Dat is het doel. Wij beheren al meer dan 6 jaar (bedrijfs)pagina's voor opdrachtgevers en weten dus precies welke content goed gewaardeerd wordt door Facebook en Instagram.

Heb jij hulp nodig bij het vormgeven en inzetten van Social Media als Facebook of Instagram? Onze social media experts helpen graag met het bedenken van unieke content die goed scoort op Facebook. Lees meer op onze social media pagina of neem direct contact met ons op.

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

02 mei 2024
Webshop met Texelse producten online
Deze week hebben we een Texelse mijlpaal behaald samen met VVV Texel!
20 december 2023
Welkom in onze vernieuwde showroom
Misschien heb je het al gespot? In ons kantoor in Den Burg hebben wij een nieuwe showroom voor bedrijfskleding. Onze collecties worden ...
20 december 2023
Kerstpakketten bestellen
Zoek je naar het perfecte kerstpakket voor je medewerkers of relaties? Ontdek ons gevarieerde kerstassortiment voor 2023!