Tips om meer likes te krijgen op je Facebookpagina

Door: Irisabella
Hoe kun je meer likes op je Facebookpagina krijgen? Het is natuurlijk frustrerend om veel tijd in Facebookmarketing te steken, en dan niet het gewenste resultaat te zien. Vooral als je ziet dat andere pagina’s wel meer vind-ik-leuks krijgen en je eigen pagina achter blijft. Met deze 6 tips kun je er voor zorgen dat je direct meer Facebookvolgers krijgt.

Nodig je vrienden uit jouw pagina te volgen

Het is slim om je vrienden uit te nodigen jouw Facebookpagina te volgen, maar nodig niet iedereen uit om je pagina leuk te vinden. Nodig alleen de mensen uit die er een voordeel van hebben om jouw pagina te volgen. Daarvoor kun je eerst jouw vriendenlijst bekijken. Stel, je hebt een pagina over marketing. Dan nodig je dus vrienden uit die veel bezig zijn met marketing en deze informatie relevant vinden. Volgers die niet geïnteresseerd zijn in jouw updates, voegen ook niets toe en zullen sneller door je berichten heen 'scrollen' en minder 'leuk-vinden' waardoor de update minder waardering krijgt van Facebook. Dat wil je niet!

Gebruik video’s voor een grote impact

Video’s zijn ontzettend populair. In het nieuwsoverzicht (tijdlijn) komen dan ook veel berichten met video's voor op Facebook. Mensen kijken sneller naar video’s, omdat ze ontzettend entertainend zijn. Video’s zorgen ervoor dat je op een veel persoonlijkere manier een connectie maakt met je volgers (publiek). Met video heb je dubbel zo veel bereik op Facebook, omdat Facebook voorrang geeft aan video’s in het nieuwsoverzicht t.o.v. foto's en updates met alleen tekst.

Plaats jouw Facebookpagina in de handtekening van je e-mail

Vergeet niet om je Facebookpagina toe te voegen aan de handtekening van je e-mail. Je hebt waarschijnlijk iedere dag mailcontact met veel mensen. Als je de Facebookpagina niet in je handtekening hebt opgenomen, loop je de kans mis om meer volgers (en indirect likes) te krijgen op jouw Facebookpagina. Heb je hulp nodig bij het maken van een handtekening in je e-mail? Wij helpen je graag bij het ontwerpen van een handtekening voor je e-mail.

Plaats persoonlijke foto’s, geef mensen een kijkje in jouw leven

Het plaatsen van alleen maar promotionele berichten over jouw producten en diensten, kost je volgers en betrokkenheid. De sleutel tot een succesvolle Facebookpagina is een mix aan berichten. Je kunt dit doen door meer persoonlijke foto’s af te wisselen met foto’s die gemaakt zijn achter de schermen. Het maakt je pagina persoonlijker, waarvan Facebook heeft aangegeven dat hoger te waarderen. Ben je zelf geen professionele fotograaf? Geen probleem, de meeste smartphones bezitten een goede camera en met een mooi filter over je foto, is het al snel voldoende voor social media. Het uitbesteden van social media kan natuurlijk ook, dan kunnen professioneel opgemaakte updates afgewisseld worden met spontane updates van jezelf. Je kunt dan ook meteen het resultaat vergelijken tussen beide updates en daarin jezelf uitdagen en verbeteren.

Social media netwerk

Netwerken is dé manier om jouw netwerk te laten groeien. Netwerk in andere Facebookgroepen of op andere sociale media zoals Twitter en Instagram. Zodra mensen je leren kennen, kun je deze volgers ook vragen je pagina te liken op Facebook. Op deze manier krijg je eenvoudig nieuwe Facebooklikes. Tip: laat je volgers weten dat je ook actief bent op andere sociale media en plaats hierover enkele updates op je tijdlijn met een link naar je Facebookpagina. Maak het je volgers zo makkelijk mogelijk om ook direct je Facebookpagina te gaan volgen.

Word een expert in het laten zien van je product, in plaats van het promoten van jouw product

De tijd van het plaatsen van promotionele berichten op Facebook is nu echt voorbij! Mensen én ook Facebook vinden het niet leuk meer en mensen reageren er sporadisch op. Ik adviseer je producten of diensten aan de mensen te laten zien, in plaats van deze te promoten. Laat je volgers zien wat resultaten zijn van jouw product of dienst, of hoe jouw product werkt, hoe men jouw product kan gebruiken. Je volgers zullen het geweldig vinden om in ieder bericht de toegevoegde waarde van jouw product of dienst te zien. Mensen houden van dit soort Facebookberichten en zullen ze delen met hun vrienden.

Het is geen geheim dat het krijgen van meer Facebooklikes tijd, geduld en toewijding kost. Als je wilt dat jouw Facebookpagina gaat groeien, gebruik dan bovenstaande tips. Heb je liever dat wij je helpen om je social media professioneel op te zetten? Wij helpen al meer dan 100 klanten om samen het beste te halen uit de diverse social media- kanalen. Neem ook eens een kijkje op onze eigen Facebookpagina, waarop we natuurlijk alle bovenstaande 5 Facebook tips toepassen :) Check: 53GradenNoord

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

30 november 2023
ChatGPT 4.0 - de (on)mogelijkheden van AI
Zeg, heb jij ook al die buzz over AI (artificial intelligence) opgevangen? Bij 53 Graden Noord zijn we er volop mee bezig. We duiken in deze ...
25 mei 2023
Membrs ledensysteem is live!
Na bijna een jaar onderzoeken en programmeren, hebben wij in Q1 het ledensysteem Membrs opgeleverd. Het ledensysteem voor verenigingen in ...
10 mei 2023
Beachvlag, gevelvlag of wellicht een banier? Zo kies je de ideale vlag voor bij jouw bedrijfspand
Het is geen toeval dat vlaggen al in de middeleeuwen intensief in gebruik waren en dat vandaag de dag nog steeds zijn. Vlaggen trekken de ...