De meerwaarde van kwalitatieve T-shirts

Door: Anne
Je bent op zoek naar bedrijfskleding voor je personeel. Je wilt er niet te veel geld aan uitgeven, maar bent wel op zoek naar kwalitatieve shirts die mooi in model blijven en lange tijd mee gaan. Het aanbod is groot en de prijs zegt niet per definitie iets over de kwaliteit, aangezien je soms vooral voor de merkwaarde betaalt. Wij leggen je graag uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van kwalitatieve T-shirts die lang mee gaan.

Kenmerken kwalitatieve T-shirts
1. De kwaliteit van het garen: er zijn kortweg twee verschillende soorten garen, ring-spun en open-end. Ben je op zoek naar een hoogwaardig T-shirt kies dan een T-shirt van ring-spun kwaliteit. Ring gesponnen garen zorgt dat het T-shirt zachter en gladder aanvoelt. Daarnaast is de stof ook duurzamer en sterker.
2. Dikte van de stof: hoe beter de kwaliteit van het garen, hoe dikker de stof aanvoelt. Daarnaast is ook de persoonlijke voorkeur of het doel van gebruik hierbij relevant. De meeste T-shirts hebben een gewicht tussen de 140 gr/m2 en 200 gr/m2.
3. Pasvorm: de gewenste pasvorm hangt af van de voorkeur van de drager en die pasvorm willen we graag lang behouden. Het materiaal waarvan het T-shirt is gemaakt, is hierop van invloed. Veelal is een T-shirt van kwalitatieve katoen, een combinatie van katoen met polyester of een combinatie van katoen met elasthan een goede investering.
4. Shirtlengte: doordat ook kwalitatieve T-shirts doorgaans een beetje krimpen in de was, is een iets langere lengte soms precies de eigenschap die ervoor zorgt dat iemand het shirt met plezier blijft dragen.
5. De boord: deze hoort goed aan te sluiten op het lichaam, ongeacht of er is gekozen voor een ronde hals of een V-hals.
6. Materiaalkeuze en verwerking door fabrikant: denk aan een goede kwaliteit katoen (het liefst met een keurmerk) en een nette afwerking, die je herkent aan onderstaande punten.

Herken kwaliteit aan de afwerking
De kraag is een handig onderdeel waaraan je de kwaliteit van het shirt kunt toetsen. Deze moet er niet uitzien alsof het nog ‘even snel is aangebracht’. Het is een stevige, net afgewerkte boord die goed is gestikt. De verdere afwerking van het T-shirt moet ook keurig zijn met naden die recht naar beneden lopen. Dit geldt zowel voor de binnen- als buitenkant.

Goedkoop is duurkoop
Door te kiezen voor kwalitatieve T-shirts geniet je niet alleen van een mooie pasvorm, lengte en afwerking, maar weet je ook zeker dat je de ongezonde arbeidsmarkt niet in stand houdt. Ook zijn T-shirts van goede kwaliteit doorgaans beter te bedrukken en borduren. Goedkope T-shirts zijn bij aanvang minder mooi en eerder ‘opgebruikt’. Een echt goed T-shirt is een kleine investering in de toekomst en in het welzijn van anderen.

 

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

09 augustus 2022
Lokaal beter vindbaar zijn in Google? Zo doe je dat!
Of je bedrijf lokaal vindbaar is, is volgens Google gebaseerd op drie factoren. Dat zijn: relevantie, afstand en bekendheid. Hoe je flink ...
22 juli 2022
Jouw website in de topposities van Google? Zo zet je SEO slim in
Waar je klanten zijn, daar moet jij zijn. Dus wanneer jouw potentiƫle klant online zoekt naar het product of dienst dat jij verkoopt, wil je ...
21 juli 2022
Bookzo komt met nieuwe boekingsstraat
Bookzo is bekend als reserveringsprogramma in de toeristische sector. 53 Graden Noord werkt al jaren samen met Bookzo. In de afgelopen jaren ...