Zoekmachine met miljoenen wachtwoorden online geplaatst

Door: Peter
Er is een zoekmachine met gelekte Nederlandse wachtwoorden verschenen. Op Gotcha.pw, kun je zoeken naar e-mailadressen. Is er een gelekt wachtwoord gevonden, dan worden de eerste twee tekens van het wachtwoord getoond.

Ook kun je domeinnamen invullen in de zoekmachine. In dat geval worden de eerste tekens van getroffen e-mailadressen en wachtwoorden in beeld gebracht. Een organisatie kan zo in een keer zien van welke werknemers de wachtwoorden op straat liggen.

In de zoekmachine staan onder meer wachtwoorden van de Coördinator Terrorismebestrijding. Mocht jouw e-mailadres in de lijst voorkomen ga dan maar snel je wachtwoorden aanpassen van accounts waarbij je dit e-mailadres gebruikt. En ohja .. begin in ieder geval met niet overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken.

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

20 december 2023
Welkom in onze vernieuwde showroom
Misschien heb je het al gespot? In ons kantoor in Den Burg hebben wij een nieuwe showroom voor bedrijfskleding. Onze collecties worden ...
20 december 2023
Kerstpakketten bestellen
Zoek je naar het perfecte kerstpakket voor je medewerkers of relaties? Ontdek ons gevarieerde kerstassortiment voor 2023!
20 december 2023
Nieuwe druktechniek: premium transfer
Zoek je naar bedrukte of geborduurde bedrijfskleding? Wij hebben wat je nodig hebt!