Wat is cache?

Door: Peter
Een vaak gestelde vraag aan ons is 'Wat is cache?'. Deze blog geeft antwoord op deze vraag en gaat verder in op het begrip 'cache'.

Wat is cache?
Caching is het tijdelijk opslaan van bestanden voor snelle toegang. Caching wordt vaak gebruikt voor websites. Wanneer je een website opent in een internetbrowser worden er verschillende bestanden ingeladen, zoals bijvoorbeeld het logo van de website. Door caching worden deze extra ingeladen bestanden tijdelijk lokaal opgeslagen. Deze bestanden hoeven dan niet opnieuw van de server te worden gedownload, wat belasting op de server verlaagt en de laadtijd van de pagina verhoogt, wanneer je de pagina opnieuw opent. 

Waarom moet ik dan mijn Cache legen?
Het komt voor dat je nog een oude versie van een pagina op een website ziet terwijl deze pagina al wel is verandert. Het herladen (refresh) van de pagina lukt niet. De browser haalt dan de pagina uit de Cache op de PC en toont dus de oude versie. Door alle cache bestanden te wissen zal de website de laatste versie van de server ophalen zodat je weer de actuele informatie te zien krijgt op jouw computer.

Handmatig website cache legen
Je kunt de cache van jouw Concrete5 website ook handmatig legen, zodat je de meest actuele versie van je website ziet. Ga hiervoor naar Systeem & Instellingen -> Optimization -> Cache legen. 

cache-legen.jpg

Actuele versie van een pagina ophalen
Zonder de cache te legen is het ook mogelijk om direct de laatste versie van een web pagina te tonen met de volgende toetsen combinaties: 
Windows: Ctrl + F5
Mac: Command + Shift + R


 

 

 

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

20 december 2023
Welkom in onze vernieuwde showroom
Misschien heb je het al gespot? In ons kantoor in Den Burg hebben wij een nieuwe showroom voor bedrijfskleding. Onze collecties worden ...
20 december 2023
Kerstpakketten bestellen
Zoek je naar het perfecte kerstpakket voor je medewerkers of relaties? Ontdek ons gevarieerde kerstassortiment voor 2023!
20 december 2023
Nieuwe druktechniek: premium transfer
Zoek je naar bedrukte of geborduurde bedrijfskleding? Wij hebben wat je nodig hebt!