Samsung S10 van Bas gaat viraal

Door: Peter
Onze grafisch vormgever Bas, ontwierp zijn ideale Samsung S10 en stuurde het naar enkele social 'influencers'. Het werd wereldwijd opgepikt, van China tot Engeland en van Nederland tot Amerika. Vloggers, bloggers, journalisten, iedereen probeert zijn graantje mee te pikken van Bas z'n gephotoshopte Samsung S10.

Een idee uitwerken in Photoshop dat vervolgens het hele internet over gaat. Het zit zo:

Bas heeft twee hobby’s waarbij hij echt de tijd even kan vergeten; dat zijn nieuwste gadgets en Photoshop. Bas denkt vaak na over hoe de volgende generatie gadgets eruit zou kunnen komen te zien. En dan houden de nieuwste en toekomstige smartphones vooral zijn aandacht vast. 'Ik ben zelf niet merkgebonden, maar ben wel een fan van de designkeuzes die Samsung tot nu toe gemaakt heeft. En met de nieuwe ’10-year-anniversary’ Galaxy S10 die we in de lente mogen verwachten vliegen de geruchten je al om de oren. En met alle geruchten in mijn achterhoofd en een beetje van mijn eigen creatieve mind gaat mijn gedachte ratelen en produceert het een aardig leuk idee van hoe de nieuwe Samsung Galaxy S10 vormgegeven zou kunnen worden. Dankzij mijn vaardigheid in Photoshop kan ik die gedachte ook nog naar beeld vertalen.' Bas ging aan de slag. 

'In Photoshop ben ik gaan knutselen met een foto van de Galaxy S9 en die heb ik volledig verbouwd naar mijn visie van de volgende generatie telefoon. Vervolgens geprobeerd de telefoon zo realistisch mogelijk te portretteren alsof deze in het wild gespot zou zijn.'

 

 

Hij stuurde de ‘foto’ vervolgens naar een aantal techreviewers op YouTube, in de hoop dat ze erop wilde reageren. Wat hij niet had verwacht was dat de foto vervolgens een eigen leven ging leiden en zo realistisch gevonden werd dat het op diverse leaks websites belandde. Vanaf daar kreeg het een extra boost en werd het door diverse bloggers opgepikt. Er ontstond een hele discussie over de echtheid van de foto en of dit echt de nieuwe Galaxy telefoon zou zijn. De foto was vervolgens te zien in tientallen YouTube video’s, er werd in 20 talen over geschreven en het was niet meer bij te houden waar de foto allemaal naar verspreid was. Hij is letterlijk een rondje de aarde om gegaan.

 

 

Hoewel inmiddels wel de vermoedens sterk zijn geworden dat het om een Photoshop ontwerp gaat, weet vrijwel niemand nog de originele bron van de foto. En het grappige is dat op het beeldscherm van de telefoon een profielfoto zichtbaar is. Bas zijn profielfoto. Bas z'n foto is inmiddels op YouTube al bij meer dan een miljoen mensen te zien geweest, maar ook alle blog-, nieuws- en twitterberichten moeten daar nog bij komen.

Bas besluit trots: 'Zo kom je er dan op eerste hand achter dat als iets eenmaal zijn weg het internet op gevonden heeft, je het er onmogelijk meer af kan halen. En ook geeft het me een klein beetje het gevoel alsof ik toch echt invloed kan uitoefen op deze grote en chaotische wereld'

Enkele YouTube filmpjes waar Bas z'n ontwerp aandachtig besproken wordt:

 

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

02 mei 2024
Webshop met Texelse producten online
Deze week hebben we een Texelse mijlpaal behaald samen met VVV Texel!
20 december 2023
Welkom in onze vernieuwde showroom
Misschien heb je het al gespot? In ons kantoor in Den Burg hebben wij een nieuwe showroom voor bedrijfskleding. Onze collecties worden ...
20 december 2023
Kerstpakketten bestellen
Zoek je naar het perfecte kerstpakket voor je medewerkers of relaties? Ontdek ons gevarieerde kerstassortiment voor 2023!