Plastic tassen? Stap over op een duurzaam alternatief!

Jaarlijks gebruiken we bijna 3 miljard plastic tassen. Dit komt neer op gemiddeld 170 tassen per persoon per jaar. Een deel belandt in de afvalbak, een deel wordt zwerfafval. Om het aantal plastic tassen te verminderen en hergebruik te stimuleren, zijn winkeliers en bedrijven vanaf 1 januari 2016 verplicht om een vergoeding voor een plastic tas te vragen.

Wat betekent dit voor jou?

Heb je een bedrijf waarbij je wel eens gratis plastic tassen meegeeft aan klanten? Per 1 januari mag dat niet meer. Om een extra service aan de klant te bieden, willen veel bedrijven toch een (gratis) draagtas meegeven.

De alternatieven

Kies voor een draagzak van een duurzaam materiaal. Bij 53 Graden Noord hebben we deze tassen (met logo) al een tijdje in gebruik. Er zijn diverse alternatieven zoals papieren tassen, non-woven tassen of de welbekende 'big-shoppers' boodschappentassen. Alle materialen kunnen worden bedrukt met uw logo of ontwerp.

Een andere optie is om een vergoeding te vragen voor de plastic tas. Deze optie is natuurlijk niet heel klantvriendelijk en alsnog schadelijk voor het milieu.

Belang verbod op gratis plastic tassen

Plastic tassen belanden vaak bij het restafval of worden zwerfafval. Wist je dat deze draagtassen op nummer 3 staan in de top 10 van de meest gevonden items op stranden? In een periode waar milieuvervuiling een groot probleem vormt, moet er iets veranderen. De Nederlanse overheid heeft als doel om het aantal plastic tassen te verminderen en hergebruik te stimuleren.

Wat doe je met de plastic tassen die je (nog) hebt?

Probeer (plastic) draagtassen zo vaak mogelijk her te gebruiken en neem bij het boodschappen doen een eigen tas mee. Uit analyse van het restafval blijkt dat het overgrote deel van de draagtassen nu in het restafval terechtkomt. Wil je een plastic tas toch weggooien? Zorg dan dat hij bij het plastic afval belandt!

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

20 december 2023
Welkom in onze vernieuwde showroom
Misschien heb je het al gespot? In ons kantoor in Den Burg hebben wij een nieuwe showroom voor bedrijfskleding. Onze collecties worden ...
20 december 2023
Kerstpakketten bestellen
Zoek je naar het perfecte kerstpakket voor je medewerkers of relaties? Ontdek ons gevarieerde kerstassortiment voor 2023!
20 december 2023
Nieuwe druktechniek: premium transfer
Zoek je naar bedrukte of geborduurde bedrijfskleding? Wij hebben wat je nodig hebt!