Nooit meer problemen met e-mailen

Door: Peter
Niets vervelender dan mailtjes die niet aankomen bij de geadresseerde, of zelf wachten op een belangrijke mail die niet in jouw digitale postbus verschijnt. Er zijn verschillende opties voor een mailoplossing. We zetten de voor- en nadelen per mogelijkheid voor je op een rij.

Mailen via de webserver

Jouw website draait op een webserver waarbij de mogelijkheid bestaat om via dezelfde server ook te mailen. Vaak zitten er mailboxen bij je hostingpakket van de website. Het beheer hiervan ligt bij je hostingpartij.

Voordelen

 • Een gemakkelijke oplossing
 • De goedkoopste manier

Nadelen

 • De server wordt door veel klanten gebruikt, waardoor de server een bepaalde reputatie heeft bij het verzenden en ontvangen van e-mail. Deze reputatie kan verslechteren wanneer één klant bijvoorbeeld spam verstuurd.
 • De webserver is onderhevig is aan richtlijnen van grote mailpartijen zoals Hotmail, Office365 en Gmail. Hierdoor kan het voorkomen dat mail naar deze mailadressen niet altijd goed aankomen.
 • De server is bedoeld om websites te laten draaien en in mindere mate om te e-mailen.

Mailen via GSuite (google apps for work)

Grote mailpartijen als Hotmail, Gmail en Office365 focussen zich volledig op e-mailverkeer. De systemen zijn erop ingericht en hebben de beste spamfilters ter wereld. Daarom zijn wij als 53 Graden Noord partner van Google Apps, waardoor we onze klanten kunnen laten mailen via de mailservers van Google.

Voordelen Gsuite

 • (Bijna) nooit downtime van Google-servers
 • Beste spamfilter ter wereld
 • Volledig in de cloud
 • Het versturen van mail wordt nauwelijks als spam gemarkeerd bij ontvangers
 • De browserversie van Gmail is veelgeprezen.

Nadelen Gsuite

 • G Suite heeft geen desktopapplicaties (maar de browserapps zijn wel offline te gebruiken).
 • Verder weinig nadelen :)

Daarnaast is Gmail (de maildienst van Google) zover doorontwikkeld, dat er handige functies in het mailprogramma zitten. Dankzij de zoekalgoritmen van Google, vind je altijd snel je mailtjes terug. Verder ondersteunt het meer dan veertig bestandsformaten, waardoor je altijd de bijlagen met ‘gekke bestandjes’ kunt openen. Dat is natuurlijk niet te vergelijken met de standaard ‘webmail’ oplossing die hostingpartijen aanbieden, zoals beschreven in ‘mailen via webserver’.

Naast het mailen via Gsuite, biedt Gsuite nog meer clouddiensten die bij de licentie inbegrepen zijn. Gsuite is een verzamelnaam voor de Google Apps: Gmail, Hangouts, Agenda, Drive, Documenten, Spreadsheets, Formulieren, Presentaties en Sites. Kortom, voor relatief lage kosten een prima cloud oplossing voor jouw werkzaamheden.

Bij 53 Graden Noord gebruiken we Gmail. Alle afspraken staan in de agenda, bestanden staan overzichtelijk in Drive mappen, in spreadsheets houden we verschillende statistieken en doelen bij. Wij zijn dus overtuigd!

Mocht je interesse hebben in een Gsuite oplossing? We laten graag een demonstratie zien.

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

30 november 2023
ChatGPT 4.0 - de (on)mogelijkheden van AI
Zeg, heb jij ook al die buzz over AI (artificial intelligence) opgevangen? Bij 53 Graden Noord zijn we er volop mee bezig. We duiken in deze ...
25 mei 2023
Membrs ledensysteem is live!
Na bijna een jaar onderzoeken en programmeren, hebben wij in Q1 het ledensysteem Membrs opgeleverd. Het ledensysteem voor verenigingen in ...
10 mei 2023
Beachvlag, gevelvlag of wellicht een banier? Zo kies je de ideale vlag voor bij jouw bedrijfspand
Het is geen toeval dat vlaggen al in de middeleeuwen intensief in gebruik waren en dat vandaag de dag nog steeds zijn. Vlaggen trekken de ...