Je eigen GIF'je op social media

Door: Peter
GIFjes zijn populair op social media, zoals Instagram, Facebook en Whatsapp. Wij spelen graag op die trend in en maken eigen GIFjes voor jouw bedrijf.

De mogelijkheiden zijn eindeloos met herhalende afbeeldingen, zowel als tekst of een video die zichzelf herhaald. GIF'jes bestaan natuurlijk al lange tijd, maar zijn weer helemaal hip nu ze gebruikt kunnen worden op Facebook, Whatsapp en Instagram. Hoe leuk is het als mensen een GIFje gaan gebruiken van jouw bedrijf. En vooral Instagram wint enorm aan populariteit, onder andere door stories. Instagram kondigde in 2016 'Instagram Stories' aan en onlangs bracht het bedrijf naar buiten dat er ruim 1 miljard mensen dagelijks actief gebruik van maken.

Hoe maak ik een eigen gif voor instagram?

Heb je nog geen idee waar het over gaat? We loodsen je er door heen. Wanneer je een story plaatst op je instagram, kun je kiezen om je story op te leuken met animaties. Zogenaamde GIF afbeeldingen. Kies hiervoor de sticker knop en vervolgens optie 'GIF'. Nu kun je in de GIPHY database zoeken naar leuke GIFjes. Zoek bijvoorbeeld eens naar '53 Graden Noord' en je ziet een aantal GIFjes van ons. Die kun je over je story heen plaatsen. Je kunt de GIFjes ook vergroten door twee vingers uit elkaar te bewegen (uitzoomen).

In deze volgorde dus:  

GIFjes-voor-instagram-uitleg.jpg    GIFjes-voor-instagram.jpg   instagram-gifjes.jpg

 

Nu kun je de GIF over je story heen plaatsen en nog vergroten of verkleinen. 

 

GIF toevoegen op Instagram

  1. Maak Giphy account via giphy.com
  2. Meld je aan voor verificatie
  3. Upload jouw GIFs naar Giphy en geef relevante tags mee. 
  4. Test of jouw GIF zichtbaar is op Instagram. 

GIF maken voor Instagram

Een GIFje maken voor Instagram, Facebook of Whatsapp kan op verschillende manieren. Een eenvoudige manier is als volgt: 

  1. Maak een reeks van plaatjes in Photoshop met een transparante achtergrond. 
  2. De grootte van het bestand moet vierkant en bij voorkeur 480px x 480px zijn. Houd voor je frame rate rekening met 30fps (Frames Per Second). Zo blijven de animaties mooi vloeiend. 
  3. Maak er een gif van via bijvoorbeeld Ezgif
  4. Upload deze gif met transparante achtergrond vervolgens in Giphy. Let op: het duurt even voordat je branded GIF'jes in de Giphy search verschijnen.

Natuurlijk kan het ook op een meer professionele manier zoals wij dit doen. Wij maken dan ook gebruik van Adobe Photoshop en Adobe After Effects. Dus heb je hier helemaal geen kennis van? Daar helpen je we graag. Neem contact met ons op om je eigen GIFje te laten maken voor social media. 

peter3.gif

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

30 juni 2020
Veilige oplossing op maat: Persoonlijke mondkapjes
Mondkapjes compleet in stijl van jouw organisatie. 53 Graden Noord ontwerpt en levert unieke beschermingsmiddelen die je onderscheiden.
15 mei 2020
Hoe maak ik een goede sitemap voor mijn website?
Als je een nieuwe website laat bouwen, is het wel zo handig dat je weet hoe de navigatie of ‘sitemap’ eruit komt te zien. Een goede ...
14 mei 2020
Alles voor jouw coronacommunicatie
Nu maatregelen langzaam wat versoepelen is het zaak hier als ondernemer op een verantwoorde manier mee om te gaan. Bescherm je collega’s, ...