Installatie e-mailaccount (POP3/IMAP) op een iPhone & iPad

Door: Peter
Draait de e-mail via de servers van ons, dan kun je gebruik maken van e-mailboxen die door ons aangemaakt worden. Indien je een e-mailadres en wachtwoord hebt ontvangen, kun je die toevoegen op zowel een iPhone als iPad.

Nieuw e-mailaccount toevoegen op iPhone of iPad

Ga op jouw toestel allereerst naar Instellingen en selecteer de optie Accounts en wachtwoorden.

mail-instellen-stap-1.jpg

Er verschijnt een nieuw scherm. Klik hier op de optie Nieuwe account.

mail-instellen-stap-2.jpg

Vervolgens krijg je een scherm te zien waar je een accounttype kunt selecteren. Op dit scherm kies je voor de optie Andere. Hierna tik je de optie Voeg mailaccount toe aan om te beginnen met het instellen van het mailaccount.

mail-instellen-stap-3.jpg

Voer nu de naam, e-mailadres, wachtwoord en beschrijving in. Je naam mag je zelf beslissen, en dit is wat een ontvanger als afzender te zien krijgt zodra je hem een e-mail stuurt. Vul bij e-mail adres en wachtwoord de gebruikersgegevens van jouw mailbox in. Gebruikersnaam is altijd het e-mailadres. De beschrijving is niet verplicht, maar kun je wel invullen. Deze is alleen bedoeld om het account terug te kunnen vinden in het overzicht van ingestelde mailaccounts.

Klik na het instellen van de bovenstaande gegevens op Bewaar om door te gaan.

mail-instellen-stap-4.jpg

In het volgende scherm kun je kiezen voor POP of IMAP, wij adviseren om gebruik te maken van IMAP. 

Vul vervolgens de volgende gegevens in bij zowel de inkomende- als de uitgaande mailserver:

  • Hostnaam: mail.domeinnaam.nl waarbij je dus het eigen domein dient te gebruiken. (bijv. mail.53gradennoord.nl)
  • Gebruikersnaam: Het volledige mailadres (bijv. info@53gradennoord.nl) 
  • Wachtwoord: Het wachtwoord 

stap-5-mail-instellen.jpeg

 Nadat de bovenstaande gegevens zijn ingevuld kun je op Bewaar klikken om door te gaan.

Op de volgende pagina kun je aangeven of je Mail en Notities wilt gebruiken. Dit mag je volledig naar wens instellen. Klik vervolgens op Bewaar om door te gaan.

mail-instellen-stap-7.jpg

Als je het account succesvol hebt ingesteld zijn de items Verstuurd (sent), Concepten (drafts) en Verwijderd (trash) niet standaard ingesteld, zodat deze op de server worden opgeslagen. Indien je dit wel gelijk wilt hebben aan de andere mailprogramma's en webmail, volg je de volgende stappen: 

Je kunt in jouw menu gaan naar Instellingen en vervolgens naar Accounts en wachtwoorden. Klik vervolgens het correcte e-mailaccount aan en klik op de volgende pagina vervolgens op Account om de instellingen naar voren te halen.

mail-instellen-stap-6.jpg

Onderaan het volgende scherm kun je op Geavanceerd klikken. Vervolgens zie je bij Postbusinstellingen de mappen ConceptenVerstuurd en Verwijderd staan. Je kunt bijvoorbeeld op Verstuurd klikken om deze vervolgens aan de map Sent te koppelen, zoals deze op de mailserver van 53 Graden Noord heet. Op deze manier koppel je ook de mappen Concepten (aan Drafts) en Verwijderd aan de map Trash. 

mail-instellen-stap-8.jpg

Gebruik van SSL 

Via onze mailservers kun je gebruik maken van SSL, ter beveiliging van jouw e-mailaccount. Je kunt in jouw menu gaan naar Instellingen en vervolgens naar Accounts en wachtwoorden. Klik vervolgens het correcte e-mailaccount aan en klik op de volgende pagina vervolgens op Account om de instellingen naar voren te halen.

Klik op Geavanceerd onderaan deze pagina, om de mailinstellingen voor de inkomende mailserver te bekijken. Zet bij inkomende-instellingen Gebruiks SSL aan. De serverpoort mag op 993. 

mail-instellen-stap-9.jpg

Keer terug naar Account. Klik op SMTP onder server uitgaande post. Klik op de hoofdserver. Hostnaam is mail.jouwdomein.nl, gebruikersnaam is het mailadres en de serverpoort mag op 465. 

mail-instellen-stap-10.jpg

De mail is nu succesvol geinstalleerd. 

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

21 oktober 2021
Kerstpakket gemakkelijk en snel online bestellen
Het is de tijd van het jaar, Kerst 2021 staat voor de deur! Gezellige dagen met familie en vrienden, wie geniet er niet van? Verras jouw ...
07 juli 2021
Het bereik van een goede social post
We plaatsen allemaal regelmatig een post op social media om je bedrijf in 'the picture' te zetten. Wellicht heeft de ene post dan veel meer ...
23 maart 2021
Wat zijn Google Ads? En hoe start je ermee?
Google Ads is dé manier om (potentiële) klanten te bereiken. Je plaatst een advertentie tussen Google’s zoekresultaten waarmee potentiële ...