Ik heb een nieuwe website, wanneer is deze te vinden in Google?

Door: Mike
Wanneer je een nieuwe website hebt, heb je vast gemerkt dat deze niet direct vindbaar is op Google. Er zijn echter een aantal opties om je website sneller te laten indexeren door Google, dan gebruikelijk. In deze blog lees je meer over het fenomeen ‘Indexatie in Google’ en hoe je dit deels zelf toepast.

Nieuwe websites worden niet direct weergegeven in de zoekmachine, dit komt omdat de website eerst geïndexeerd moet worden door Google. Er zijn een aantal manieren hoe jouw website sneller geïndexeerd kan worden. Een aantal punten hiervan voeren wij al standaard voor jouw website uit:

  • Via de Google Webmaster Tools wordt je website/bedrijf aangemeld, en een sitemap aangemaakt. Dit helpt Google bij de indexatie van je website.
  • Het vormen van een goede SEO-structuur (zoekmachine optimalisatie), daardoor wordt jouw website sneller getoond in de zoekmachine van Google.

Wat kun je zelf doen?

Verder kun je zelf de volgende dingen nog doen, die redelijk eenvoudig uit te voeren zijn. Dit heeft vooral met de content te maken die je zelf op je website en social media plaatst:

  • Het creëren van backlinks [1] en zorgen voor links vanuit social media.
  • Het vermelden van je website en pagina’s van je website op social media als Facebook, Twitter en Google Plus.
  • Schrijf regelmatig nieuwe artikelen met betrekking tot jouw website en plaats of vermeld deze artikelen ook op social media.

Vooral het laatste bulletpoint is belangrijk, aangezien bloggen helpt om interactie met jouw klanten te realiseren. Daarnaast kun je in je blogs jouw social media kanalen vermelden en visa versa.

Geen zorgen dus! Je website komt vanzelf op Google tevoorschijn. Toch is het beter om de bovenstaande punten uit te voeren, voor een betere en snellere indexatie op Google! Je wilt immers zo hoog mogelijk in de zoekresultaten worden getoond toch?

Wij helpen graag

Mocht je hier nou geen tijd of (te weinig) kennis voor hebben, besteed dit dan aan ons uit! Wij bieden namelijk complete marketingcontracten aan, waarbij wij continu jouw website optimaliseren voor zoekmachines en bezoekers.

Voor meer informatie of andere vragen, kunt u ons bereiken via het contactformulier.


[1] Een backlink is simpelweg een verwijzing van een andere webpagina naar jouw website.

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

20 december 2023
Welkom in onze vernieuwde showroom
Misschien heb je het al gespot? In ons kantoor in Den Burg hebben wij een nieuwe showroom voor bedrijfskleding. Onze collecties worden ...
20 december 2023
Kerstpakketten bestellen
Zoek je naar het perfecte kerstpakket voor je medewerkers of relaties? Ontdek ons gevarieerde kerstassortiment voor 2023!
20 december 2023
Nieuwe druktechniek: premium transfer
Zoek je naar bedrukte of geborduurde bedrijfskleding? Wij hebben wat je nodig hebt!