IJsbaan Den Burg nieuwe locatie voor Op de Haven evenement

Door: Peter
Een nieuwe locatie, variatie in artiesten en een hoger 'feest' gehalte zijn de ingrediënten voor 'Op de ijsbaan', de opvolger van Op de Haven. Het evenement wordt gehouden op zaterdag 2 juni, op de ijsbaan in Den Burg. De organisatie heeft gekozen voor een breder aanbod aan bekende artiesten, zo treden Roel van Velzen, Gers Pardoel en Handsome poets op. Afgesloten wordt met de Foute party van Q-music. De avond wordt aangevuld van Texelse bodem met DJ Marco van Sambeek en de jeugdige band Tidal Wave. De kaartverkoop is inmiddels gestart via Ticketmaster.nl.

De organisatie bestaat dit jaar uit Morten Eschweiler (29) en Peter Koorn (30). Voorgaande edities zat ook Nick Ran (36) in de organisatie, maar vanwege andere verplichtingen en werkzaamheden beperkt hij zich dit jaar tot vrijwilliger van het evenement. Eschweiler is eigenaar van Teambuilding Texel en organiseert meerdere evenementen op het eiland. Hij is verantwoordelijk voor de vergunningen en infrastructuur. Koorn is eigenaar van reclamebureau 53 Graden Noord en zorgt voor de marketing en aankleding van 'de ijsbaan'.

De locatie is noodgedwongen tot stand gekomen, de haven van Oudeschild is dit jaar in gebruik voor de versterking van de dijken rondom de oostkant van het eiland. De organisatie was in een vroeg stadium op de hoogte van deze werkzaamheden en had dus voldoende gelegenheid om een alternatieve locatie te zoeken. Koorn en Eschweiler kwamen al snel op de ijsbaan uit, een perfecte locatie in onze ogen. Centraal gelegen, beschut en alle benodigde faciliteiten zijn in de nabijheid. Een uitstapje dus naar Den Burg, welke we na het evenement gaan evalueren of deze locatie voor herhaling vatbaar is. "De naam was snel beklonken, een knipoog naar ons bestaande logo en natuurlijk naar de locatie in Den Burg", aldus Koorn.

In 2016 trapte de organisatie af met BLØF, waar ruim 3000 kaarten verkocht werden. Afgelopen jaar waren er 4000 kaarten beschikbaar voor Racoon, wat toen niet uitverkocht raakte. Daarom heeft de organisatie besloten om slechts 2500 kaarten in de verkoop te doen. We kunnen ons niet weer zo'n groot financieel risico permitteren, daarom hebben we gekozen voor deze opzet. Het voordeel daarbij is dat de kaarten ook goedkoper zijn, namelijk 32,50. Maar in de voorverkoop kosten de kaarten zelfs 29,50. Vanwege de vele optredens beginnen de festiviteiten al om 17.15 uur.

Gers Pardoel kwamen de jongens per toeval tegen op het McDonald's eiland. Ran had via een prijsvraag van de hamburgerketen tickets gewonnen voor het eiland tezamen met 9 vrienden. Op het eiland aangekomen kregen de jongens een gastoptreden van Gers Pardoel. "We raakte aan de praat en Gers gaf aan graag eens op Texel op te willen treden. De eerste artiest was daarna snel vastgelegd` lacht Morten. Roel van Velzen werd 'gescout' tijdens 'Vrienden van Amstel' waar hij al enige jaren vaste gast is. "Een muzikaal talent, dat het publiek in extase weet te brengen met eigen hits, maar ook met veel bekende covers" vult Koorn aan.

Maar liefst 6 acts zullen dus acte de présence geven op de ijsbaan. Een variatie van landelijk bekende artiesten en helden van Texel. Zo is het programma voor jong en oud. De afsluiter is voor Q-music. De foute party's zijn erg in trek in Nederland, de geplande foute party's zijn elders in het land in no-time uitverkocht. De kaartverkoop is afgelopen zondag gestart via de website van Ticketmaster. De link is ook te vinden op de website van 'op de ijsbaan', www.opdehaventexel.nl.

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

21 december 2021
Het team van 53 Graden Noord wenst je hele fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig nieuw jaar!
En toen was het alweer eind 2021. Door COVID-19 opnieuw een bizar jaar. Nog steeds veel thuiswerken en collega’s niet altijd face-to-face ...
19 november 2021
53 Graden Noord uitje november 2021
Creatieve plekken, daar worden wij héél blij van! We voelen ons er als een vis in het water, doen inspiratie op en hebben er gewoon een ...
15 november 2021
Recreatie Vakbeurs, kom jij ook!?
Op 16, 17 en 18 november staan wij op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg. Dit is dé beurs op het gebied van toerisme en verblijfsrecreatie. ...