Hotel & camping reserveringssoftware vergeleken

Door: Peter
Er zijn in Nederland diverse reserveringsprogramma’s om het online boekingsproces te versimpelen. Heb je een hotel, camping, chalet of bungalowpark? In alle gevallen is goede reserveringssoftware van essentieel belang. Automatiseren is het advies! Maar hoe? Welk reserveringssysteem is het meest geschikt voor jou? We zetten de belangrijkste spelers in Nederland op een rijtje.

1) Bookzo

Dit van oorsprong Texelse bedrijf is gespecialiseerd in het samenbrengen van diverse partijen die betrokken zijn bij het verhuren van een accommodatie. Er zijn diverse koppelingen beschikbaar, waar Bookzo de spil in het web is. Bookzo is gericht op middelgrote tot grote vakantie- en bungalowparken, verhuurbureaus en -bemiddelaars, hotels en B&BS, campings en groepsaccommodaties.

2) Booking Experts

Een ander grote speler in de markt is Booking experts. Booking experts biedt reservingssoftware aan met real-time koppelingen met touroperators. Touroperators kunnen rechtstreeks in jouw systeem een reservering plaatsen waarbij de bezetting direct en automatisch wordt teruggekoppeld. Booking experts ontwikkelt ook websites aan, waarbij het systeem geïntegreerd kan worden in de website.

3) Tommy booking

De software van Tommy booking is gericht op campings en recreatiebedrijven. De interface is ietwat ouderwets, maar het planbord in de back-end is handig ingericht. Tommy booking is leverbaar vanaf €35,- per maand en kan geïntegreerd worden in iedere website, zo ook websites van 53 Graden Noord.

4) Stratech

Stratech is al jaren actief op de markt voor reserveringssoftware en daardoor één van de grotere spelers. Helaas blijft de ontwikkeling enigszins achter, waardoor de interface vrij ouderwets aandoet. De software is te koppelen aan toegangssystemen.

5) 53 Graden Noord software

Een vreemde eend in de bijt, maar wij hebben zelf ook een reserveringssysteem ontwikkeld. Gericht op kleine verhuurders tot ongeveer 10 objecten is onze software uitermate geschikt. Gasten kunnen zelf beschikbaarheid inzien, boeken en online afrekenen. Het systeem stuurt alle mailtjes geautomatiseerd. Ideaal voor verhuurders die geen receptie hebben die 24/7 bemand is. Bekijk meer over ons boekingssysteem.

Bookzo partner

Wij zijn officieel partner van Bookzo en hebben een API koppeling geschreven, waardoor het boekingssysteem volledig te integreren is. Hierdoor is het voor de bezoeker prettig om te boeken, de bezoeker heeft namelijk niet door dat het twee systemen zijn die samenwerken. Door de API koppeling kan de website volledig responsive opgebouwd worden, waardoor het boeken ook op tablet en/of mobiel uiterst gebruiksvriendelijk is.

Bookzo reserveringssysteem

Bookzo is al bijna 10 jaar actief in de toeristische sector en heeft Texel als prima proeftuin. De software is voorzien van een planbord met uitgebreide filters, biedt de mogelijkheid om gasten in- en uit te checken en maakt het eenvoudig om accommodaties te beheren en aan elkaar te koppelen in de bezetting. Daarnaast kunnen prijzen, acties, lastminutes en arrangementen gemakkelijk worden toegevoegd en aangepast. De gebruikersrechten kunnen worden ingesteld en het is mogelijk om uitgebreide analyses en rapportages te maken. Tot slot is er ook een database in de cloud, waardoor het systeem overal te benaderen is. Doordat Bookzo uitgebreid is, is Bookzo geschikt voor verhuurders met minimaal 5 objecten.

Boekingssoftware advies

Ben je op zoek naar boekingssoftware voor jouw verhuur? Wij hebben al meer dan 5 jaar ervaring met boekingssystemen en adviseren je graag over het te kiezen pakket.

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

30 november 2023
ChatGPT 4.0 - de (on)mogelijkheden van AI
Zeg, heb jij ook al die buzz over AI (artificial intelligence) opgevangen? Bij 53 Graden Noord zijn we er volop mee bezig. We duiken in deze ...
25 mei 2023
Membrs ledensysteem is live!
Na bijna een jaar onderzoeken en programmeren, hebben wij in Q1 het ledensysteem Membrs opgeleverd. Het ledensysteem voor verenigingen in ...
10 mei 2023
Beachvlag, gevelvlag of wellicht een banier? Zo kies je de ideale vlag voor bij jouw bedrijfspand
Het is geen toeval dat vlaggen al in de middeleeuwen intensief in gebruik waren en dat vandaag de dag nog steeds zijn. Vlaggen trekken de ...