​Google Maps Business View

Door: Mike
Wie kent het tegenwoordig niet: de Street View functie van Google Maps. De technologie die het mogelijk maakt om straten en omgevingen in het ‘echt’ te zien. Je kunt virtueel gemakkelijk door straten lopen, om je heen kijken in een 360 graden view en inzoomen op allerlei objecten.

Maar dat is nog niet alles: Google gaat sinds een tijdje ook een stap verder door deze technologie voor bedrijven op te leveren. Het is nu namelijk ook mogelijk om bij bedrijven binnen een kijkje te nemen. 53 Graden Noord biedt deze dienst al geruime tijd aan.

Een virtuele omgeving van je bedrijf

Om het binnen kijken bij bedrijven mogelijk te maken, moet eerst een virtuele omgeving worden vastgelegd. Deze wordt vervolgens gekoppeld aan Google Street View, waardoor het mogelijk wordt om een kijkje binnen te nemen. De 360 graden ‘view’ wordt gecreëerd door middel van het maken van verschillende foto’s.

Het aanbieden van deze functie kan de doorslag geven waar een klant gaat dineren, reserveren of bijvoorbeeld boeken. Wanneer alles er netjes uitziet bij jouw bedrijf laat je een goede impressie achter, die bijvoorbeeld kan leiden tot een bezoek (of conversie) aan jouw bedrijf, camping, restaurant of vakantiepark!

Zichtbaarheid van je bedrijf op Google

Nadat de functie is ingeschakeld is het ook mogelijk om via de Google zoekresultaten direct ‘binnen te kijken’. Dit is een mooie feature die de klant direct een mooie en juiste impressie van het bedrijf geeft.

Ontvang sneller en betere recensies op Google+

Wanneer de functie Google Maps Business View geïmplementeerd is, krijgt de klant/bezoeker een optimale indruk van jouw bedrijf. De beleving en de perceptie van het bedrijf van de klant wordt optimaal gevormd, wat kan leiden tot positieve reacties op Google+.

Zichtbaarheid op Google Maps

Ook via Google Maps is het binnen kijken bij bedrijven direct mogelijk. Naast de reeds bestaande Street View van Google en de nieuwe functie Business View kun je hier ook diverse foto’s bekijken, die de impressie compleet maken.


Zowel toe te passen op mobile als desktop

Natuurlijk is deze functie van Google ook voor het sterk toenemende aantal mobiele gebruikers goed te gebruiken. Tevens is het mogelijk om met een code een plug-in op je website te plaatsen, zodat de bezoeker direct via de website van het bedrijf een kijkje binnen kan nemen. Dit kunnen wij uiteraard ook implementeren voor jouw website!

Dit is iets voor mijn bedrijf!

Ben je enthousiast en wil je deze functie ook voor jouw bedrijf! Laat het ons weten en wij regelen het hele proces. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben of meer willen weten over deze nieuwe tool? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

24 augustus 2020
Nooit meer problemen met e-mailen
Niets vervelender dan mailtjes die niet aankomen bij de geadresseerde, of zelf wachten op een belangrijke mail die niet in jouw digitale ...
21 augustus 2020
E-mail instellen of wijzigen in Microsoft Outlook 2016/2019
In deze blog leggen we uit hoe je zelfstandig een mailadres kan toevoegen aan Microsoft Outlook 2016 of 2019. Hou je e-mailadres en ...
21 augustus 2020
Installatie e-mailaccount (POP3/IMAP) op een Android apparaat
Draait de e-mail via de servers van ons, dan kun je gebruik maken van e-mailboxen die door ons aangemaakt worden. Indien je een e-mailadres ...