Genieten in Boedapest

“Kunnen jullie het laatste weekend van september vrijhouden voor het personeelsuitje?”, werd ons gevraagd in augustus. Waar we naar toe gingen? Dat wisten alleen Peter en Chris. Wekenlang werden ze overspoeld met vragen in de hoop dat één van hen (per ongeluk) iets over de locatie zou loslaten.

In de week voor vertrek kregen we een tip: “De stad waar we naar toe gaan wordt in tweeën gedeeld door een rivier”. Er werd gezocht en geraden.. maar de locatie werd niet onthuld. En dus kwamen we donderdag 24 september om 8.30 uur vol spanning aan bij het kantoor in Amsterdam. Eenmaal in de auto naar het vliegveld, werd er meer duidelijk. We gingen namelijk niet naar Schiphol, maar reden door naar Rotterdam The Hague airport. En dan vallen er natuurlijk een heleboel bestemmingen af! Het kon niet meer missen: Boedapest it is!

De stad verkennen in de zon

Rond 14.00 uur kwamen we aan op Hongaarse bodem. We werden verrast met een blauwe lucht en 25 graden: genieten! Onze spullen brachten we naar het appartement en het verkennen van de stad kon beginnen. Omdat het erg mooi weer was en er voor de rest van de trip veel regen werd voorspeld, ploften we neer op een terrasje in de zon, aan het plein van de Sint-Stefanusbasiliek. De eerste biertjes werden genuttigd en de plannen voor de rest van de dagen werden gemaakt.

’s Avonds aten we bij het Argentijnse Steakhouse La Pampa, in de buurt van het appartement. Een echte aanrader! Natuurlijk waren we nog lang niet moe, en daarom gingen we door naar het Crazy Café waar de biertjes en cocktails ons goed smaakten.

Markthallen

De volgende dag weer vroeg uit de veren om het mooie Boedapest te ontdekken. Vandaag helaas regen (die de rest van de trip bij ons bleef), maar dat mocht de pret niet drukken. Vol goede moed vertrokken we richting de Grote Markthal: de grootste overdekte markt van Boedapest. Een enorme hal met een grote veelzijdigheid aan producten. Van levensmiddelen als verse groenten, fruit, vlees, kaas en vis tot een aparte verdieping waar vooral toeristenwinkeltjes zijn gevestigd. Zeker de moeite waard om te bekijken!

De dierentuin van Boedapest

Na een verdere wandeling door de stad kwamen we, via het Heldenplein met het millenniummonument, aan bij de dierentuin van Boedapest. Het Heldenplein werd in 1896 aangelegd ter gelegenheid van de viering van de duizendste verjaardag van de Hongaarse ‘landname’. De dierentuin van Boedapest bestaat sinds 1866 en is de grootste en oudste dierentuin van Hongarije. Hier vermaakten we ons de rest van de middag: er was veel te zien! We sloten de dag af met een heerlijke maaltijd bij Paprika Etterem. Een restaurant met een gezellige en unieke inrichting, lekker eten en goede drankjes ;)

Van Pest naar Buda!

Op zaterdag stond het bekijken van het andere gedeelte van de stad op het programma. Boedapest wordt door de Donau verdeeld in twee delen: het hoger gelegen - historische - Buda en het gezellige en bedrijvige Pest. Tot nu toe waren we alleen nog in Pest geweest, dus wandelden we over de Kettingbrug (de oudste brug van Boedapest) naar Buda. We beklommen de Burchtheuvel en vermaakten ons met het bekijken van de prachtige gebouwen en het indrukwekkende uitzicht. Het Burchtdistrict is als het ware een kleine stad die om de burcht van Boeda (het koningspaleis) heen is gebouwd.

Het Burchtdistrict is al meer dan zeven eeuwen oud en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt hier een hoop mooie gebouwen, waaronder de Matthiaskerk en het Vissersbastion. Na een drinkpauze besloten we ook het labyrint van grotten onder de stad te bekijken en leerden we dankzij een 3D filmpje meer over de geschiedenis van Hongarije.

Badderen in het badhuis?

Eigenlijk stond het bezoeken van een badhuis ook nog op de planning (Adri en Vincent hadden zelfs speciaal nog een zwembroek aangeschaft!), maar helaas kwamen we daar niet meer aan toe. Na drie gezellige dagen was het alweer tijd om de spullen te pakken en richting het vliegveld te rijden. Natuurlijk maakten we nog even tijd voor een lekkere maaltijd met een afsluitend drankje.

Moe en voldaan stapten we zaterdagavond weer in het vliegtuig terug naar Nederland! Door technische problemen, mochten we (helaas vanuit het vliegtuig ;)) twee uur langer dan gepland van de mooie stad genieten.

Alle collega’s onwijs bedankt voor de gezelligheid in Boedapest! Maar vooral Peter en Chris: super bedankt dat jullie ons meenamen naar deze prachtige stad!

Op naar het volgende uitje!

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

02 mei 2024
Webshop met Texelse producten online
Deze week hebben we een Texelse mijlpaal behaald samen met VVV Texel!
20 december 2023
Welkom in onze vernieuwde showroom
Misschien heb je het al gespot? In ons kantoor in Den Burg hebben wij een nieuwe showroom voor bedrijfskleding. Onze collecties worden ...
20 december 2023
Kerstpakketten bestellen
Zoek je naar het perfecte kerstpakket voor je medewerkers of relaties? Ontdek ons gevarieerde kerstassortiment voor 2023!