Creatief in tijden van corona: alle beetjes helpen

Door: Peter
Nu alle horecazaken gesloten zijn, word je gedwongen om creatief te zijn in je bedrijfsvoering. Diverse bedrijven zijn gestart met afhalen of bezorgen. Maar er zijn nog veel meer manieren om een beetje omzet te genereren en onder de aandacht van je klanten te blijven. We denken daarin graag met je mee.

Tips om omzet te genereren

Zet in op merchandise: heeft jouw bedrijf trouwe fans? Zet dan in op merchandise met jouw merk erop welke je tegen een hoger tarief verkoopt via bijvoorbeeld social media. Truien om thuis te dragen, een deken voor op de bank, kaarten om te versturen naar oma of een spel voor wat vermaak.
 
Nu kopen, later gebruiken: door cadeaubonnen en drankmuntjes (eventueel digitaal) te verkopen genereer je nu alvast wat extra inkomsten. Ook een optie: verkoop een middag borrelen op het beste plekje van je terras, voor wanneer het weer kan.
 
Kortingscode: maak boeken voor deze zomer aantrekkelijker met een kortingscode of verkoop bonnen met extra tegoed.
 
To go: ga (een deel van) je assortiment bezorgen, laat klanten afhalen of draai een aangepaste box met (lokale) producten in elkaar die je kunt verkopen.
 
Extraatje voor klanten: beloon iedere trouwe klant met een ludiek extraatje bij de bestelling.

Maak het kenbaar: tot slot, spread the word! Deel jouw acties via social media, een online advertentie, je website, poster op je deur, flyers of een nieuwsbrief om ze zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen.

Tip: werk je openingstijden bij
Niets vervelender dan gasten die voor een dichte deur staan. Zorg dat je openingstijden bijgewerkt zijn op Google, social media en je website.

We helpen jullie graag mee in deze bijzondere tijden.

Heb je een idee of wil je sparren met ons? Neem contact met ons op! 

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

20 december 2023
Welkom in onze vernieuwde showroom
Misschien heb je het al gespot? In ons kantoor in Den Burg hebben wij een nieuwe showroom voor bedrijfskleding. Onze collecties worden ...
20 december 2023
Kerstpakketten bestellen
Zoek je naar het perfecte kerstpakket voor je medewerkers of relaties? Ontdek ons gevarieerde kerstassortiment voor 2023!
20 december 2023
Nieuwe druktechniek: premium transfer
Zoek je naar bedrukte of geborduurde bedrijfskleding? Wij hebben wat je nodig hebt!