Blijf kritisch op SPAM e-mails

Door: Peter
Verontruste telefoontjes en e-mailtjes gisteren naar ons kantoor. Diverse klanten waren bang dat hun mailaccount gehackt was.

We konden onze klanten al snel geruststellen, het bleek te gaan om een geautomatiseerde SPAM e-mail. Alhoewel de tekst redelijk overtuigend was, adviseren we om altijd kritisch naar de inhoud te kijken en bij twijfel contact op te nemen met ons. 

Het ging om deze betreffende mail:

spam-bericht.jpg

Wat is SPAM

Spam is een grootschalig verzonden e-mail bericht aan e-mail gebruikers die hier niet op zitten te wachten een veelal ook niet om hebben gevraagd. Meestal zijn deze e-mail berichten gevuld met virussen en andere (vervelende) aanbiedingen. Heel lastig, maar wel duidelijk zichtbaar tenminste.

Ik heb toch een spam filter?
Wanneer je een spamfilter aan hebt staan ontkom je helaas niet volledig aan alle spam, de verzenders van spam / virus worden steeds slimmer, gelukkig wordt het grootste gedeelte wel tegen gehouden. Heb je zelf nog geen spam / virus filter aan staan kun je deze bij ons aanvragen. 

Hoe SPAM tegen te gaan? 
Door alleen de spam te verwijderen, zal je dit niet helpen om van spam e-mailberichten af te komen. We geven je een aantal tips je te helpen de spam in ieder geval te beperken.

  • Geef je e-mailadres alleen aan familie, vrienden en betrouwbare instanties.
  • Verwijder mail van afzenders die je niet kent.
  • Maak gebruik van weggooi e-mailadressen. (voorbeeld@hotmail.com of voorbeeld@gmail.com) Gebruik deze e-mailadressen voor het mail verkeer met personen die je niet kent of met instanties, nieuwsbrieven, winkelketens ed.
  • Laat ongewenste mail berichten, onbeantwoord. Anders weet de spammer dat het e-mailadres bestaat wat resulteert in meer spam berichten.
  • Open geen links van spam berichten, want de gevolgen zijn bekent. Negeer ook de link 'verwijder mij van e-mail lijst' of 'Remove' waarmee je zogenaamd van de mailingslijst verwijderd wordt.
  • Gebruik een spam-filter, en voorkom de meeste ongewenste spam berichten.
Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

20 december 2023
Welkom in onze vernieuwde showroom
Misschien heb je het al gespot? In ons kantoor in Den Burg hebben wij een nieuwe showroom voor bedrijfskleding. Onze collecties worden ...
20 december 2023
Kerstpakketten bestellen
Zoek je naar het perfecte kerstpakket voor je medewerkers of relaties? Ontdek ons gevarieerde kerstassortiment voor 2023!
20 december 2023
Nieuwe druktechniek: premium transfer
Zoek je naar bedrukte of geborduurde bedrijfskleding? Wij hebben wat je nodig hebt!