Bent u klaar voor IBAN?

U zult de slogan “Heel Nederland gaat over op IBAN” de afgelopen tijd regelmatig gehoord hebben. Vanaf 1 februari 2014 moeten alle consumenten en bedrijven gebruikmaken van IBAN (International Bank Account Number). Dit is een langer rekeningnummer dat voor een deel bestaat uit uw huidige rekeningnummer. Er zijn natuurlijk een aantal dingen waar u als bedrijf rekening mee moet houden: wat dacht u van het aanpassen van uw briefpapier, facturen en de contactgegevens op de website? 53 Graden Noord kan u helpen!

Voor bedrijven en andere organisaties is het belangrijk om tijdig maatregelen te nemen. Vanaf 1 februari 2014 zijn betalingen namelijk alleen nog mogelijk met het IBAN nummer. Bij 53 Graden Noord adviseren wij om bij uw volgende bestelling van briefpapier het IBAN nummer te gaan vermelden. Geeft u het nieuwe nummer aan ons door? Dan zorgen wij ervoor dat deze perfect in uw huisstijl wordt doorgevoerd. Wij raden aan om op dit moment zowel uw huidige rekeningnummer als uw IBAN op uw briefpapier te vermelden.

Hoe moet IBAN vermeld worden op uw communicatiemiddelen?
Voor alle communicatiemiddelen waarop uw IBAN wordt vermeld, geldt de volgende schrijfwijze: NL99 BANK 0123 4567 89. Dient u een betaalopdracht bij uw bank in? Dan is de bovenstaande schrijfwijze zonder spaties.

Wat gebeurt er met de BIC?
De BIC is binnenkort voor betalingen binnen Europa niet langer nodig. Buiten Europa blijft de BIC echter wel in gebruik. Doet u regelmatig zaken met het buitenland? Dan is het raadzaam om de BIC voorlopig wel te blijven vermelden op uw facturen, briefpapier en andere communicatiemiddelen.

Wilt u weten of u helemaal klaar bent voor de overgang op IBAN? Hier vindt u een handige checklist die u kunt invullen.

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

20 december 2023
Welkom in onze vernieuwde showroom
Misschien heb je het al gespot? In ons kantoor in Den Burg hebben wij een nieuwe showroom voor bedrijfskleding. Onze collecties worden ...
20 december 2023
Kerstpakketten bestellen
Zoek je naar het perfecte kerstpakket voor je medewerkers of relaties? Ontdek ons gevarieerde kerstassortiment voor 2023!
20 december 2023
Nieuwe druktechniek: premium transfer
Zoek je naar bedrukte of geborduurde bedrijfskleding? Wij hebben wat je nodig hebt!