5 videomarketing trends in 2017

Door: Mike
Het nieuwe jaar is aangebroken, wat betekent dat er weer nieuwe lijstjes met trends voor het aankomende jaar de cloud in worden geschoten. In dit artikel lees je meer over de toonaangevende trends op het gebied van videomarketing in 2017. Je zal er vast een paar van herkennen!

Facebook live voting

Facebook wordt steeds vaker ingezet om discussies in het leven te roepen. Denk aan de zwarte pieten discussie, het wel of niet ontslaan van een bondscoach bij voetbal of welke Amerikaanse president nu moet worden aangesteld.

Facebook live video’s geeft een organisatie of individu de mogelijkheid om een stem systeem op te zetten, dat live wordt weergegeven. Zo kan er gemonitord worden welke persoonlijke voorkeuren de stemmers hebben, en de stemmers kunnen dit zelf ook volgen.

Door middel van verschillende emoticons kan er aangegeven worden wat de persoonlijke voorkeur van een individu is. Het is een populaire manier, die je steeds vaker ziet terugkomen.

Facebook live video

Naast de nieuwe technologie waarbij je live kan stemmen, hebben Facebook-gebruikers sinds kort ook de mogelijkheid om een live video op te zetten. Door middel van een functie in de applicatie van Facebook kan men de omgeving filmen, die live gestreamd wordt op Facebook. Wanneer de livestream wordt beëindigd, is er nog de mogelijkheid om de gestreamde video terug te kijken. Het is voor bedrijven ook interessant, de gebruiker kan namelijk tijdens de video reageren in de vorm van een emoticon of geschreven reactie. De streamer van de video kan deze reacties in de video behandelen, of later, aangezien hij of zij de reacties tijdens de video ziet.

How to videos

Om de gebruiker te inspireren worden er steeds vaker how to video’s ingezet. Dergelijke video’s laten een geheel proces zien, waarbij de gebruiker aan de hand mee genomen wordt. Het doel van zulke video’s is om de gebruikers te inspireren, en om te laten zien hoe iets gedaan wordt.

Denk aan het kanaal Tasty op Facebook, waarbij er gerechten en hapjes worden bereid vanuit een POV (Point of View) perspectief. Het gehele proces wordt gefilmd, met daarbij behorende teksten. Deze teksten geven uitleg over de ingrediënten die worden toegevoegd, de hoeveelheid die wordt toegevoegd en de tijd die het kost.

Dergelijke video’s zijn oplossingsgericht, dat wil zeggen dat er een doel verwezenlijkt wordt. Met behulp van deze video’s creëer je content die voor aanzien zorgt.

Behind the scene videos

De wereld wordt steeds transparanter, zoals je bij de how to video’s ook al hebt gezien. Steeds meer bedrijven bieden een ‘kijkje achter de schermen’ aan, waarbij zij de klant zich speciaal willen laten voelen. Consumenten prikken tegenwoordig wel door de schijn die bedrijven ophangen heen, en zijn nieuwsgierig naar achterliggende processen.

Het doel van dergelijke video’s is om de klant een speciaal gevoel te geven. De consument moet zich vereerd voelen dat zij een kijkje achter de schermen mogen nemen. Daarnaast wil het bedrijf laten zien dat het niets te verbergen heeft, waardoor de consument zich meer verbonden voelt.

User generated videos

Consumenten worden steeds argwanender naar bedrijven toe, en daarom biedt deze vorm van videomarketing een uitkomst. Mond-tot-mond reclame is nog steeds één van de meest effectieve vormen van marketing, omdat de personen die iets aanbevelen hier verder geen (financieel) belang bij hebben.

Deze marketingvorm kenmerkt zich door video’s die worden gemaakt door gebruikers van een product of merk. Deze gebruikers worden soms betaald door het bedrijf, maar niet altijd. Een betaalde gebruiker wordt meestal een social influencer genoemd.

Deze marketingvorm biedt daarom ook drie voordelen:

  • Het biedt een hoge geloofwaardigheid
  • Ze overtuigen en zetten aan tot actie
  • Ervaringen worden via dit kanaal gedeeld

Deze vorm wordt vaak gekenmerkt als een win-winsituatie voor zowel de gebruiker die de video maakt, als het bedrijf. De gebruiker ontvangt geld en/of een product en maakt hier vervolgens voor het bedrijf een video van.

Het komt echt over op de consument, doordat de personen die de video’s maken er heel gewoon uitzien, zoals jij en ik.

Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

02 mei 2024
Webshop met Texelse producten online
Deze week hebben we een Texelse mijlpaal behaald samen met VVV Texel!
20 december 2023
Welkom in onze vernieuwde showroom
Misschien heb je het al gespot? In ons kantoor in Den Burg hebben wij een nieuwe showroom voor bedrijfskleding. Onze collecties worden ...
20 december 2023
Kerstpakketten bestellen
Zoek je naar het perfecte kerstpakket voor je medewerkers of relaties? Ontdek ons gevarieerde kerstassortiment voor 2023!