De do’s en dont’s van Instagram

Door: Irisabella
Instagram is trending en blijft aan populariteit winnen. Niet alleen het aantal gebruikers stijgt nog elke dag, ook het aantal bedrijven dat Instagram inschakelt als marketingmiddel groeit. Als je wilt opvallen tussen alle andere berichtjes, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Hoe kun je alles uit je Instagram account halen? In deze blog geef ik 6 do’s en dont’s waardoor je Instagram account nog beter wordt!

Niet doen op Instagram (dont’s)

  • Post niet meer dan 1 tot 3 foto’s per dag en voorkom om meerdere foto’s kort na elkaar te posten. Verdeel je foto’s over de hele dag. ‘Irriteer’ je volgers niet met te veel foto's per dag, dat kan er voor zorgen dat ze je gaan ontvolgen. Kies bepaalde tijden zodat het goed verdeeld is over de dag (en week). Je kunt ook foto's inplannen, maar alleen via de API van Instagram en dus alleen weggelegd voor gevorderden of bijvoorbeeld door ons.
  • Een Instagram account zonder biografie is al minder aantrekkelijk voor potentiële volgers. Schrijf een korte maar krachtige bio die de interesse wekt van je volgers. Als je eenmaal een goede bio hebt geschreven, vergeet dan ook niet om een linkje neer te zetten naar jouw website. Zo vang je twee vliegen in één klap!
  • Vergeet niet om bij elke post een onderschrift neer te zetten (update). Instagram draait niet alleen maar om hashtags. Een onderschrift is belangrijk. Verzin een goede ondertiteling en zet deze onder je post. Stel eventueel nog vragen aan je volgers. Zo toon je belangstelling en wie weet geeft het je nieuwe inspiratie.

Instagram tips (do’s)

  • Deel sneak peeks, nieuwe producten en je volgers zijn ook altijd wel benieuwd hoe alles achter de schermen er uit ziet. Laat zien wat je in huis hebt. Zo kunnen je volgers een kijkje in je bedrijf nemen. Je volgers worden nieuwsgierig en willen alleen maar meer zien!
  • Gebruik foto’s van hoge kwaliteit en bij voorkeur in de eigen huisstijl. Wees creatief, maar zorg er wel voor dat het niet te druk wordt. Een paar vaste filters voor je foto’s is al genoeg! Wil je hulp bij het bedenken van een huisstijl of het ontwerpen van de instagram visuals? Wij helpen graag om samen met jou een huisstijl te bedenken voor je Instagram account!
  • Volg je volgers terug. Zo laat je zien dat je actief bezig bent en zij vinden dat alleen maar leuk. Instagram valt ook niet voor niets onder het woordje ‘social’ media. Wees sociaal!

Wil jij aan de slag met Instagram of heb je al een Instagram account? 53 Graden Noord heeft veel ervaring met social media en staat klaar voor je! Neem contact met ons op en voordat je het weet zitten we samen aan een kopje koffie al plannen te bedenken voor de volgende Instagram post. En neem natuurlijk ook een kijkje op ons Instagramaccount: 53gradennoord.


Reacties
0 berichten
Reageer op dit bericht
Ik ga akkoord met het privacy statement

Bekijk ook onze andere blogberichten:

09 augustus 2022
Lokaal beter vindbaar zijn in Google? Zo doe je dat!
Of je bedrijf lokaal vindbaar is, is volgens Google gebaseerd op drie factoren. Dat zijn: relevantie, afstand en bekendheid. Hoe je flink ...
22 juli 2022
Jouw website in de topposities van Google? Zo zet je SEO slim in
Waar je klanten zijn, daar moet jij zijn. Dus wanneer jouw potentiële klant online zoekt naar het product of dienst dat jij verkoopt, wil je ...
21 juli 2022
Bookzo komt met nieuwe boekingsstraat
Bookzo is bekend als reserveringsprogramma in de toeristische sector. 53 Graden Noord werkt al jaren samen met Bookzo. In de afgelopen jaren ...